Om Nøtterø Bakeri

125 år med brød og kaker av høy kvalitet

Bakeri & konditori siden 1898

Nøtterø Bakeri og Konditori er en av Nøtterøys eldste bedrifter. Nøtterø Bakeri ble etablert av Olaf Bjønnes i 1898. Bakeriet ble anlagt på Borgheim, i den bygningen Nøtterø Bakeri og Konditori fremdeles har sitt utsalg i dag.

Familien Næss, som eier bakeriet i dag, overtok bedriften i 1965. Det var Alf og Gudrun Næss som skulle drive bakeriet på Borgheim. De to sønnene, Terje og Eigil, var oppvokst med at foreldrene jobbet i bakeriet, det var lange dager, alle dager. Sønnene jobbet for foreldrene om sommeren, og i hektiske perioder jobbet de også etter skoletid.

I slutten av 1970-årene, ønsker Alf og Gudrun Næss å pensjonere seg, de hadde advart guttene mot å overta bakeriet. De unnet ikke sønnene sine de lange dagene og lite fritid. Men sønnen Terje, som på den tiden var utdannet adjunkt og underviste på Borgheim Ungdomsskole, ville forsøke seg. Han tok ut permisjon fra læreryrket, og ville forsøke å drive bakeriet videre.

Et år gikk, og Terje forlenget sin permisjon fra skolen. Han spurte sin bror Eigil, som jobbet på Møllers revisjonsfirma, om han kunne tenke seg å drive familiebedriften videre sammen med han. Eigil var positiv til dette, og gikk inn i firmaet, sammen med Terje. I 1980 tok brødrene den endelige beslutningen om å overta driften. I 1981 avla Terje svenneprøven i bakerifaget og seks år senere fikk han også mesterbrevet.

Nøtterø Bakeri og Konditori er et håndverksbakeri, med et ønske om å ta vare på de gamle og gode oppskriftene. Noen justeringer må det bli innimellom, men så langt det er mulig, blir de gamle oppskriftene brukt. Terje kan fortelle at faren hans var veldig opptatt av kvalitet, og dette er like viktig for bedriften i dag.

Bedriften vokste, og etterspørselen etter varene fra Nøtterø Bakeri vokste. I 1985 ble bakeriet flyttet til Skallestad. Konditoriet var fortsatt i lokalene til Borgheim. Samme året ble tomten ved siden av bakeriet på Skallestad til salgs, og brødrene var raske om å sikre seg denne.  I 1987 sto nybygget klart på Skallestad, og produksjonen var igjen samlet på ett sted.

I 1989, ble utsalg nummer to åpnet på Teie Torv. Deretter kom nyetableringene raskt, på det meste hadde bakeriet 16 utsalg i nærområdet. I dag er det utsalg på Borgheim, Skallestad, Teie, Torvet, Sem, Storgata i Horten, Halvorsen i Sandefjord og på sommeren er det utsalg på Ormelet. Her kan man nyte lukten av ferske bakervarer, en kopp kaffe og slå av en prat.

I dag er fetterne Henrik og Christoffer Næss, tredje generasjon Næss i Nøtterø Bakeri og Konditori. Henrik som baker og Christoffer med ansvar for butikkdriften.

Historien er preget av hardt arbeid, masse pågangsmot og stå-på-vilje…-vi fortsetter med det!  Så lenge våre varer etterspørres og så lenge kundene våre ser verdien i kortreiste og gode kvalitetsvarer…-så fortsetter vi å levere!

Vi håper alle våre kunder vil være med på historien videre. . .

Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Skallestad
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Borgheim
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Teie
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Ormelet
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Sem
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Torvet kafé Tønsberg
Nøtterø Bakeri & Konditori AS avd. Horten
Ivar Halvorsen A/S